Kebaikan mengamalkan SET DETOX

on Tuesday, 13 August 2019

SET DETOX SHAKLEE

Apa yang ada dalam set detox dan apa kebaikannya?

Antara kebaikan mengamalkan SET DETOX ini ialah:

🌟 Merangsang tenaga
🌟 Membantu menyingkirkan lebihan sisa buangan
🌟 Membantu menurunkan berat badan
🌟 Membantu meningkatkan sistem imun
🌟 Mencuci sistem penghadaman, usus dan hati
🌟 Menjadikan kulit lebih cantik
🌟 Membaiki pernafasan
🌟 Menggalakkan kesihatan keseluruhan
🌟 Menggalakkan ketenangan fikiran
🌟 Memelihara kesihatan rambut
🌟 Badan rasa lebih cergas
🌟 Menggalakkan penuaan yang sihat
🌟 Kehidupan yang lebih selesa

Supplement yang ada dalam Set DETOX Shaklee

🎁Vivix (150ml)
🎁Alfalfa (330 tablets)
🎁Peppermint Ginger (90 tablets)
🎁DTX Complex (90 tablets)
🎁Herb-Lax (120 tablets)

Jom amalkan supplement yang dapat menjadikan badan kita sihat dan terhindar dari sebarang toksin.

🌿 SIHAT ITU NIKMAT 🌿

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Pengedar Shaklee Sabah, Pengedar Shaklee Sarawak, Pengedar Shaklee seluruh Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

FULL SET VITAMIN UNTUK IBU HAMIL

on Saturday, 27 July 2019

FULL SET VITAMIN UNTUK IBU HAMIL

Di bawah ni saya kongsikan FULL SET VITAMIN UNTUK IBU HAMIL. Ada 6 jenis vitamin lengkap untuk ibu-ibu hamil. Saya juga kongsikan kepada anda anggaran tempoh penggunaan serta kepentingan vitamin sebagai panduan.

Semoga bermanfaat kepada anda terutamanya kepada ibu-ibu hamil di luar sana.  Maaf gambar vitamin tidak dapat disertakan. Blog saya masih tidak dapat muat turun gambar.  Namun, anda boleh terus hubungi saya untuk maklumat lanjut dan tempahan.

1.ESP (tahan 2 bulan)
🌷Protein soya.  Protein penting untuk membantu pertumbuhan yang normal untuk bayi di dalam kandungan.
🌷Jika anda mempunyai masalah berat bayi kurang daripada yang sepatutnya, sebaiknya amalkan ESP kerana ESP boleh membantu pertumbuhan bayi dalam kandungan dengan baik.
🌷ESP juga membantu membekalkan tenaga dan mengelakkan masalah pedih ulu hati atau gastrik.

2. B Complex (tahan 4 bulan)
🌷Membekalkan asid folik. Kekurangan asid folik bagi ibu yang hamil boleh menyebabkan risiko kecacatan tulang belakang (spina bifida) pada bayi.
🌷Sebaiknya B Complex perlu dimakan sekurang-kurangnya sebulan sebelum hamil.
Vitamin B6 yang terdapat dalam B Complex juga dikatakan boleh mengurangkan masalah ‘morning sickness’ bagi ibu hamil.

3. Vitalea With Iron Formula (tahan 4 bulan)
🌷Ia merupakan multivitamin yang sangat penting terutama untuk ibu yang mengalami masalah tekanan darah rendah atau ‘HB Low’.
🌷Jika diambil bersama-sama dengan Vitamin C, penyerapan zat besi yang ada di dalam vitalea adalah lebih baik dan berkesan untuk membantu masalah tekanan darah rendah.

4. Sustained Release Vita-C (tahan 6 bulan)
🌷Vitamin C merupakan vitamin ‘mudah larut air’. Vitamin C Shaklee mempunyai teknologi “Sustained Release” iaitu dengan adanya teknologi ini, hanya 100gm vitamin C akan dilepaskan setiap 1jam.
1 biji Vitamin C shaklee mempunyai 500gm vit C. Maka 1 biji vitamin C Shaklee akan dilepaskan selama 5 jam secara berperingkat.
🌷 Penguat imuniti tubuh melawan penyakit, menjaga kapilari darah dan membantu penghasilan kolagen dalam badan

5. Ostematrix (tahan 1 bulan)
🌷Tablet kalsium. Ostematrix juga mengandungi vitamin D dan Magnesium.
🌷Ibu hamil memerlukan sekurang-kurangnya 1000mg kalsium setiap hari.
Tips memilih vitamin kalsium: Perlu ada vitamin D untuk membantu penyerapan vitamin.

6. Omega Guard (tahan 3 bulan)
🌷Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan serta meningkatkan imun bayi dan elak eczema selepas kelahiran bayi.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Pengedar Shaklee Sabah, Pengedar Shaklee Sarawak, Pengedar Shaklee seluruh Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

Kelebihan Vitamin C

on Tuesday, 2 July 2019

Hi korang semua. Ni mau cerita tentang Vitamin C Shaklee.

Shaklee memberikan 2 pilihan Vitamin C kepada pelanggannya iaitu:

🌻Sustained Release Vitamin C 500mg
🌼Vitamin C Chewable 100mg

Setiap jenis Vitamin C ini mempunyai cara tindakannya yang tersendiri dan juga keistimewaanya ke atas tubuh badan pemakannya.

Selalu orang salah anggap Vitamin C Chewable ini hanya sesuai untuk kanak-kanak.

Tanggapan ini salah sama sekali! 😉

Vitamin C Chewable ini sesuai untuk semua peringkat umur daripada kanak-kanak hinggalah ke golongan berusia yang ada masalah untuk menelan pil. Gituuu..

Bagi kanak-kanak, boleh ambil terus sebiji sebab dos 100mg dalam setiap biji vitamin bersesuaian untuk usia kanak-kanak.

Kalau orang dewasa, boleh ambil sehingga 5 biji sehari.

Cara makan Vitamin C Chewable ni pun seronok sebab rasa macam makan gula-gula je sebab boleh dikunyah-kunyah.

Rasanya pun sedap! Kalau bagi dengan budak-budak, tak cukup satu. Mesti dia minta lagi! 😄

Nak dapatkan vitamin FREE tak? Beli Vitamin C Plus 3 botol, dapat FREE ja Vitamin C chewable tu tau.

Sebelum terfikir mau beli 1 atau 3 botol Vitamin C Shaklee ni mesti mau tau apa kelebihan vitamin kan. Jom baca info di bawah ni.

SHAKLEE  VITA C PLUS

Kelebihan Vita C

🍦 Membentuk & merangsang pembentukan kolagen dlm kulit yg menyebabkan kulit jadi tegang
🍦 Mencerahkan kulit
🍦 Melambatkan proses penuaan
🍦Menghalang pembentukan pigmen yg menyebabkan masalah jeragat
🍦 Meningkatkan sistem imunisasi badan
🍦 Membantu mengurangkan masalah alergi & resdung
🍦 Mengatasi masalah gusi berdarah
🍦 Mengurangkan minyak di muka
🍦 Mengurangkan pertumbuhan jerawat

Pembelian 3 botol sekarang, akan dapat FREE vitamin c Chewable berharga RM52.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Pengedar Shaklee Sabah, Pengedar Shaklee Sarawak, Pengedar Shaklee seluruh Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

Pengedar Shaklee Sandakan: Siapa perlu Nutriferon Shaklee?

on Sunday, 30 June 2019

Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster.
Nutriferon merupakan supplemen yang hebat dan efektif dan telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Siapakah yang digalakkan untuk mengambil Nutriferon Shaklee?

✅Mereka yang sering sakit, selesema dan demam.
✅Ibu yang menyusukan anaknya yang mana anaknya demam atau sakit yang berpanjangan.
✅Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.
✅Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.
✅Mereka yang sering stress.
✅Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.
✅Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepaket sehari.
✅Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.
✅Mereka yang selalu ambil ubat tahan sakit.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

www.wasap.my/60198968008/nutriferon

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Sarawak, Shaklee Kuching, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

dettismuslin.blogspot.com

Read more...

SUPLEMEN UNTUK ANAK DALAM RAHIM JADI SIHAT DAN BIJAK

on Saturday, 1 June 2019

Salam sejahtera semua pengunjung blog saya. Saya ingin berkongsi sedikit tentang apa yang ditulis oleh Dr Zubaidi berkaitan dengan SUPLEMEN UNTUK ANAK DALAM RAHIM JADI SIHAT DAN BIJAK. Untuk pengetahuan semua, yang saya boldkan ini adalah tulisan daripada Dr Zubaidi sendiri dan bukannya saya.

Bila seorang wanita telah disahkan hamil, jagalah pemakanan yang perlu diambil. Perhatikan dan fikir sebelum memasukkan setiap makan ke dalam mulut. Ambil tahu apa nutrisi yang diperlukan ketika hamil dan makanan bagaimana yang memberikan nutrisi tersebut. Ini penting untuk memastikan ibu dan anak dalam rahim kekal sihat sepanjang kehamilan.

Antara nutrisi yang diperlukan :

1. Asid folik
2. Kalsium
3. Zat besi
4. Iodin
5. Zink
6. Vitamin C
7. Omega 3

Carilah makanan yang membekalkan nutrisi ini, terutamanya sayur-sayuran yang berwarna. Jika sukar, carilah suplemen jenama yang sesuai.

#HealthDrZubaidi

Baiklah, di sini saya ingin mengajak anda semua mengenal vitamin-vitamin Shaklee yang sesuai untuk ibu hamil.

🌺SET HAMIL SHAKLEE PALING LARIS 🌺

✅Senarai vitamin dan kepentingan set hamil Shaklee:

❤️Ostematrix: Vitamin Ostematrix ini membantu top up kalsium yang mengurang semasa hamil dan membantu mengelak daripada kekejangan kaki, sejuk kaki dan lenguh sendi yang selalu dialami oleh ibu-ibu hamil. Selain itu, Ostematrix yang kaya dengan kalsium ini juga dapat membantu mengelak sembelit atau buasir terutamanya kepada ibu-ibu hamil.

❤️Omega Guard: Vitamin minyak ikan merah laut dalam ini membantu mengawal kolestrol dalam darah dan mengelak kenaikan berat badan secara mendadak. Selain itu, Omega Guard juga membantu mencerdaskan minda bayi dalam
kandungan dan mencantikkan pembentukan mata dan kulit bayi.

❤️Vitamin C Sustained Release: Vitamin ini meningkatkan immunisasi ibu dan bayi semasa hamil, mencantikkan dan mencerahkan kulit ibu dan bayi dalam kandungan. Selain itu, vitamin C juga mengelak daripada kulit sensitif.

❤️BComplex: Kandungan acid folic membantu mengelak kecacatan janin dan kerosakan bifida. Selain itu, vitamin B Complex juga membantu mengurangkan simptom kecacatan bayi atau bayi bermasalah.

❤️Vitalea: Merupakan multivitamin untuk top up zat dan nutrisi yang ibu hamil perlukan seharian. Vitalea Shaklee ini juga membantu mengelak HB rendah, masalah lemah dan lesu badan ketika hamil. Pendek kata, ibu hamil lebih bertenaga jika diambil setiap hari.

❤️ESP: Membantu pembentukan sel-sel tubuh bayi. ESP juga dapat mencantikkan kulit bayi dan si ibu. Selain itu, dapat menguatkan rahim ketika hamil serta mengelak koyakan perenium terlalu besar ketika bersalin kerana otot lebih kuat.

Set ni sesuai diamalkan bermula trimester 1, trimester 2 & trimester 3. Boleh teruskan hingga bersalin. Jadi tak perlu risau kata dah bersalin tapi vitamin masih banyak. Masih boleh makan tau.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Pengedar Shaklee Sabah, Pengedar Shaklee Sarawak, Pengedar Shaklee seluruh Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

Saya pengedar sah Shaklee. Seluruh Sabah. Seluruh Sarawak. Seluruh Malaysia. COD KAWASAN SANDAKAN dan
pos seluruh Malaysia menggunakan poslaju GDEX dan CITYLINK, Pos Malaysia.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Saya pengedar sah Shaklee Sandakan/Beluran/Telupid. Seluruh Sabah. Seluruh Malaysia. COD SANDAKAN AREA dan #posseluruhmalaysia menggunakan poslaju gdex dan citylink, pos Malaysia

Read more...

Pengedar Shaklee Sandakan: 11 KEBAIKAN ZINC COMPLEX

11 KEBAIKAN ZINC COMPLEX

1. Meningkatkan sistem imun - membantu pengeluaran kelenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untuk menentang cancer dan menghalang infection penyakit.

2. Diabetis - membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin

3. Kanser prostat - pengambilan zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%

4. Ovulasi wanita - wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus membantu mengembalikan daya ketahanannya

5. Memperbaiki radang kulit - Pengambilan zinc dapat memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat

6. Jerawat - Zinc bertindak dengan mengawal selia jumpah testosteron dalam badan yang memainkan peranan dominan dalam menyebabkan jerawat. Zinc juga menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat

7. Mengekalkan deria bau - Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif

8. Kemampuan seks lelaki - zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma

9. Gugur rambut / botak -
zinc mengaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel

10. Membentuk kolagen - Zinc membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku, kulit dan organ.

11. Penyembuhan luka yang cepat - zinc mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam dan memperbaiki alergik

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

3 FUNGSI UTAMA YOUTH EYE TREATMENT

on Tuesday, 28 May 2019

3 FUNGSI UTAMA YOUTH EYE TREATMENT

💖 MENGEMBALIKAN (RESTORE)
- Peptide Blend unik mengembalikan sistem isyarat kulit dan menyokong penghasilan kolagen
- Melembapkan dengan mengekalkan air pada kulit
- Menyerap sehingga 1,000 x beratnya di dalam air untuk melembapkan

💖 MENGURANGKAN (REDUCE)
- Mengurangkan garis-garis halus, kedutan, kedutan di sisi luar lipatan mata, sembap dan lingkaran hitam

💖 MENYEGARKAN (REFRESH)
- Cooling tip merangsang peredaran mikro untuk :
i) mengekalkan mata yang segar
ii) mengurangkan kemerahan di bawah mata
iii) mengurangkan mata yang sembap

Dengan penggunaan 2x sehari, sel kulit di bawah mata akan dapat nutrien yang secukupnya. Bila krim disapu ke atas kulit, ia akan meresap ke dalam kulit dan seterusnya ke dalam sel.

Mengapa mesti memilih skincare Youth Shaklee?

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Setanding Kualiti

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Sarawak, Shaklee Malaysia,  Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

Read more...

13 KELEBIHAN GARLIC COMPLEX SHAKLEE

on Monday, 20 May 2019

13 KELEBIHAN GARLIC COMPLEX SHAKLEE

🍄 Meningkatkan tahap sistem penghadaman dan fungsi jantung yang baik

🍄 Merupakan antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk mempertingkatkan sistem imun badan

🍄 Membantu atasi masalah alergi

🍄 Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser, gastrik dan ketidakhadaman.

🍄 Menstabilkan tekanan darah tinggi

🍄 Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam badan

🍄 Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan

🍄 Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah

🍄 Mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari

🍄 Membantu mengurangkan risiko kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine

🍄 Garlic merupakan antioksida yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser

🍄 Membantu menangani organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan bronkitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

🍄 Mampu melawan bakteria

Semoga perkongsian tentang kelebihan garlic ini dapat memberi manfaat kepada semua.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Sarawak, Shaklee Sarawak, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

18 KELEBIHAN ALFALFA SHAKLEE

Salam sejahtera semua pengunjung blog saya. Hari ni kita lihat kelebihan Alfalfa Shaklee pula ya. Semoga perkongsian saya ini dapat membantu anda semua.😊😊😊

18 KELEBIHAN ALFALFA SHAKLEE

✔️Legakan sakit-sakit sendi dan belakang.
✔️Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.
✔️Memberi kelegaan semasa period.
✔️Membantu masalah arthitis
✔️Membantu masalah athma
✔️Mencuci usus bagi membuang toksik
✔️Membantu membuang angin dalam badan
✔️Membantu mencuci buah pinggang
✔️membantu masalah kencing kotor
✔️Meneutralkan asid dalam badan
✔️Membantu masalah keputihan pada wanita.
✔️Membesar dan menegangkan payudara.
✔️Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri.
✔️Memulihkan urat selepas bersalin.
✔️Milk booster.
✔️Membantu masalah penghadaman dan pencernaan.
✔️Meningkatkan stamina lelaki dan wanita.
✔️Membantu melegakan masalah sembelit.

Bestkan Alfalfa ni. Ada orang kata Alfalfa ni jamu moden. Ni nak kongsilah dengan anda semua, saya ada customer konsisten Alfalfa ni. Belum habis sebotol makan Alfalfa dia tanya Alfalfa ni ketatkan tut wanita ka sebab bila dia bersama suami, rasa macam malam pertama pula katanya sambil ketawa 😍😍😍..tapi jangan percaya apa saya kata ni tau 😂😂 Sendiri cuba sendiri dapat rasa perbezaannya.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Sarawak, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

7 kebaikan ESP Shaklee

on Sunday, 19 May 2019

Apa itu ESP❓

Mesti ramai yang ingin tahu kan? Ada yang ingat ESP Shaklee ni susu. Kurang tepat sebenarnya. ESP Shaklee ini adalah suplemen protein dan protein dalam ESP Shaklee ini sangat berkualiti tinggi.

Nama panjang dia Mixed Soy Protien Isolate Powder with Vanilla Flavour .

7 kebaikan ESP Shaklee:

1. Esp untuk Kulit
* Mengekalkan kulit muda dan sihat.
* Memudarkan dan menghilangkan kulit berparut, bekas jerawat dan strechmark.
* Mencerahkan kulit satu badan. Kulit lebih berseri tak kusam.
* Menganjalkan dan menegangkan kulit termasuk payudara dan punggung.
* Memperbaiki kulit berminyak dan juga kering.
* Memudarkan jeragat.
* Memulihkan kedutan pada kulit.
* Melambatkan proses penuaan kulit.
* Mempercepatkan proses penyembuhan luka.
* Kuku juga lebih cantik dan sihat. Tak mudah patah atau berkupik kulit di sekitar.

2. ESP untuk Kesihatan
* Meningkatkan sistem imunisasi tubuh.
* Memperbaiki migrain dan insomnia.
* Membantu mengurangkan paras kolesterol.
* Membantu merendahkan bacaan diabetes dengan menstabilkan paras glukosa.
* Mencegah osteoporosis, tulang reput atau rapuh. Di dalam ESP ada kandungan kalsium juga cuma tak banyak macam dalam Ostematrix Shaklee.
* Membantu mengelakkan penyakit jantung.
* Menghalang pembentukan batu karang yang kebiasaannya dialami oleh orang lelaki.
* Kandungan asid amino penting bagi membantu membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.

3. ESP untuk Rambut
* Melambatkan proses rambut yang beruban.
* Memperbaiki dan mengawal rambut gugur. Protein dalam ESP akan membantu menguatkan rambut.

4. ESP untuk Tenaga
* Memberi dan membekal tenaga segera kepada tubuh. Tubuh tak mudah berasa letih dan mengantuk sebaliknya berasa lebih cergas.

5. ESP untuk Lelaki
* Memulihkan dan menjaga kesihatan fungsi prostat lelaki.

6. ESP untuk Memori
* Membantu menguatkan memori dan ingatan serta lebih fokus.

7. ESP untuk Cegah Kanser
* Genistein yang ada di dalam kacang soya berkeupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah perebakan sel-sel kanser.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Sarawak, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...