13 KELEBIHAN GARLIC COMPLEX SHAKLEE

on Monday, 20 May 2019

13 KELEBIHAN GARLIC COMPLEX SHAKLEE

🍄 Meningkatkan tahap sistem penghadaman dan fungsi jantung yang baik

🍄 Merupakan antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk mempertingkatkan sistem imun badan

🍄 Membantu atasi masalah alergi

🍄 Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser, gastrik dan ketidakhadaman.

🍄 Menstabilkan tekanan darah tinggi

🍄 Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam badan

🍄 Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan

🍄 Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah

🍄 Mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari

🍄 Membantu mengurangkan risiko kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine

🍄 Garlic merupakan antioksida yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser

🍄 Membantu menangani organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan bronkitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

🍄 Mampu melawan bakteria

Semoga perkongsian tentang kelebihan garlic ini dapat memberi manfaat kepada semua.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Sarawak, Shaklee Sarawak, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

18 KELEBIHAN ALFALFA SHAKLEE

Salam sejahtera semua pengunjung blog saya. Hari ni kita lihat kelebihan Alfalfa Shaklee pula ya. Semoga perkongsian saya ini dapat membantu anda semua.😊😊😊

18 KELEBIHAN ALFALFA SHAKLEE

✔️Legakan sakit-sakit sendi dan belakang.
✔️Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.
✔️Memberi kelegaan semasa period.
✔️Membantu masalah arthitis
✔️Membantu masalah athma
✔️Mencuci usus bagi membuang toksik
✔️Membantu membuang angin dalam badan
✔️Membantu mencuci buah pinggang
✔️membantu masalah kencing kotor
✔️Meneutralkan asid dalam badan
✔️Membantu masalah keputihan pada wanita.
✔️Membesar dan menegangkan payudara.
✔️Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri.
✔️Memulihkan urat selepas bersalin.
✔️Milk booster.
✔️Membantu masalah penghadaman dan pencernaan.
✔️Meningkatkan stamina lelaki dan wanita.
✔️Membantu melegakan masalah sembelit.

Bestkan Alfalfa ni. Ada orang kata Alfalfa ni jamu moden. Ni nak kongsilah dengan anda semua, saya ada customer konsisten Alfalfa ni. Belum habis sebotol makan Alfalfa dia tanya Alfalfa ni ketatkan tut wanita ka sebab bila dia bersama suami, rasa macam malam pertama pula katanya sambil ketawa 😍😍😍..tapi jangan percaya apa saya kata ni tau 😂😂 Sendiri cuba sendiri dapat rasa perbezaannya.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Sarawak, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

7 kebaikan ESP Shaklee

on Sunday, 19 May 2019

Apa itu ESP❓

Mesti ramai yang ingin tahu kan? Ada yang ingat ESP Shaklee ni susu. Kurang tepat sebenarnya. ESP Shaklee ini adalah suplemen protein dan protein dalam ESP Shaklee ini sangat berkualiti tinggi.

Nama panjang dia Mixed Soy Protien Isolate Powder with Vanilla Flavour .

7 kebaikan ESP Shaklee:

1. Esp untuk Kulit
* Mengekalkan kulit muda dan sihat.
* Memudarkan dan menghilangkan kulit berparut, bekas jerawat dan strechmark.
* Mencerahkan kulit satu badan. Kulit lebih berseri tak kusam.
* Menganjalkan dan menegangkan kulit termasuk payudara dan punggung.
* Memperbaiki kulit berminyak dan juga kering.
* Memudarkan jeragat.
* Memulihkan kedutan pada kulit.
* Melambatkan proses penuaan kulit.
* Mempercepatkan proses penyembuhan luka.
* Kuku juga lebih cantik dan sihat. Tak mudah patah atau berkupik kulit di sekitar.

2. ESP untuk Kesihatan
* Meningkatkan sistem imunisasi tubuh.
* Memperbaiki migrain dan insomnia.
* Membantu mengurangkan paras kolesterol.
* Membantu merendahkan bacaan diabetes dengan menstabilkan paras glukosa.
* Mencegah osteoporosis, tulang reput atau rapuh. Di dalam ESP ada kandungan kalsium juga cuma tak banyak macam dalam Ostematrix Shaklee.
* Membantu mengelakkan penyakit jantung.
* Menghalang pembentukan batu karang yang kebiasaannya dialami oleh orang lelaki.
* Kandungan asid amino penting bagi membantu membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.

3. ESP untuk Rambut
* Melambatkan proses rambut yang beruban.
* Memperbaiki dan mengawal rambut gugur. Protein dalam ESP akan membantu menguatkan rambut.

4. ESP untuk Tenaga
* Memberi dan membekal tenaga segera kepada tubuh. Tubuh tak mudah berasa letih dan mengantuk sebaliknya berasa lebih cergas.

5. ESP untuk Lelaki
* Memulihkan dan menjaga kesihatan fungsi prostat lelaki.

6. ESP untuk Memori
* Membantu menguatkan memori dan ingatan serta lebih fokus.

7. ESP untuk Cegah Kanser
* Genistein yang ada di dalam kacang soya berkeupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah perebakan sel-sel kanser.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Sarawak, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

Apa fungsi leucin dalam Cinch Shaklee?

on Wednesday, 15 May 2019

Salam kepada pembaca semua. Kali ni mari kenal dengan satu lagi vitamin dalam Shaklee iaitu CINCH. Kenapa ramai orang suka minum cinch terutamanya yang mau membina otot dan yang mau kurangkan inci badan.

Cinch Shake Mix Shaklee ni memang kalau diminum dapat mengenyangkan dan juga dapat membantu MENURUNKAN BERAT BADAN 😍😍😍

Cinch Shake Mix Shaklee merupakan minuman formula proprietari yang dipertingkatkan dengan leucin.

Shaklee menggunakan pengalaman penuh selama lebih 50 tahun dalam dunia nutrisi untuk membangunkan formula Cinch Shake dengan harapan penurunan berat badan menjadi lebih mudah dan selamat.

APA ITU LEUCIN?
APA FUNGSI LEUCIN?

Leucin merupakan asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh. Ia merupakan satu-satunya asid amino yang boleh merangsang sintesis protein otot.

Cinch Shake Mix Shaklee yang diperkasa dengan leucin terbukti mampu mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak dan menghilangkan lemak, berat dan inci.

Apa lagi yang kebaikan Cinch Shake Mix Shaklee ni?

1 gelas CINCH SHAKE MIX akan membekalkan anda 24 gm protein, 24 jenis vitamin dan mineral dan 6 gm serat larut.

Minuman yang sesuai untuk pesakit diabetes keran indeks glisemik yang rendah (22).

Mengekalkan tahap gula dalam darah pada tahap yang normal dan mengekalkan tenaga.

Memberikan bentuk badan yang langsing bagi wanita dan rapi untuk lelaki.

Memberikan rasa lebih anggun dan unggul.

Memberikan rasa lebih bertenaga.

Meningkatkan keyakinan diri.

Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh.

Jadi, tunggu apa lagi. Jom dapatkan vitamin anda hari ini 😊😊😊.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

Pengedar SHAKLEE Sandakan: SET KECANTIKAN SHAKLEE

Hari ni kita belajar pula tentang ilmu cantik2😂😂. Cantik dalam itu sudah tentunya perlu kan..cantik luar itu satu bonus. Jom tengok set kecantikan Shaklee.

SET KECANTIKAN SHAKLEE👇

🐣 VITAMIN E (tahan 4 bulan 120 biji)

🔸Mengecilkan pori-pori wajah.
🔸Memperlahankan proses penuaan kulit.
🔸Mengawal kolestrol.
🔸Mengawal minyak.
🔸Menghilangkan parut.
🔸Mencerahkan wajah.
🔸Meningkatkan kelembapan kulit.
🔸Sangat bagus untuk memudarkan parut.
🔸Menjadikan pemakainya awet muda.
🔸Membantu peredaran darah dan membaiki tisu.
🔸Sangat baik untuk PMS.
🔸Membantu meningkatkan tahap kesuburan lelaki dan wanita (suami isteri).
🔸Baik untuk kesihatan kulit dan rambut.

🐣 VITAMIN C (tahan 6 bulan 180 biji)

🔻Membentuk kolagen dalam kulit.
🔻Menegangkan kulit muka.
🔻Mencerahkan kulit.
🔻Melambatkan proses penuaan.
🔻Menghalang pembentukan jerawat.
🔻Atasi jeragat.
🔻Meningkatkan sistem imunisasi badan.
🔻Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
🔻Mengatasi masalah gusi berdarah.
.
🐣 ESP (tahan 2-3 bulan 850g)
-
🔺Kulit jadi lebih anjal dan gebu.
🔺Pudarkan parut.
🔺Mengawal pertumbuhan jerawat.
🔺Menguatkan akar rambut.
🔺Mengurangkan keguguran rambut.
🔺Mempertingkatkan fungsi hormon wanita.
🔺Kulit jadi lebih tegang dan sihat.
🔺Menghalang penyakit batu karang.
🔺Kekalkan tenaga utk jangka masa panjang.
🔺Sentiasa kenyang.
🔺Sesuai utk mereka yg ingin turunkan berat.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

TIPS ELAKKAN PERFOMANCE DRINK BEKU / BERKETUL-KETUL

on Wednesday, 8 May 2019

TIPS ELAKKAN PERFOMANCE DRINK BEKU / BERKETUL-KETUL

Performance drink shaklee ni tak ada artificial preservatives.

Jadi, performance drink nitmudah ja serap moisture lalu berketul-ketul.

Jadi, caran untuk elak dari ketul-ketul tu ialah:

✅ tebuk lubang kecil di cover lid tu
✅ kemudian masukkan dalam peti ais

Mau kongsikan video/gambar tapi blog makcik ni problem sikit. Tak dapat upload image. Kalau tengok gmbr lagi senang nak faham 😊😊😊..tapi kalu korang mau lebih tau. Klik ja link di bawah ni untuk wasap makcik 😀.

http://www.wasap.my/60198968008

Nak order twinpack combo performance drink bulan ramadhan ni? Boleh saja.

Mari datang rapat2. Off 10% tau.

Hurry up!! Sempat lagi nak sampai bulan ramadhan ni.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

Read more...

4 kelebihan ESP SHAKLEE

on Sunday, 5 May 2019

Salam sejahtera semua. Kali ni mau kongsikan 4 kelebihan ESP. Nah, jadi bagi kamurang yang belum tahu atau masih samar-samar, ESP ni sebenarnya semua boleh minum tau.

KELEBIHAN ESP UNTUK KECANTIKAN.

💥 Menjadikan kulit jadi lebih cerah, anjal dan gebu
💥 Mengurangkan masalah parut gelap atau berlubang
💥 Mengatasi masalah kulit terlalu kering / oily
💥 Menjadikan kulit lebih halus dan lembut
💥 Mengawal masalah pertumbuhan jerawat
💥 Menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut
💥 Mengekalkan tenaga untuk jangka masa panjang

KEBAIKAN ESP DARI SUDUT KESIHATAN.

💥 Meningkatkan sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan
💥Menguatkan rahim terutama yang pernah mengalami keguguran
💥 Mengelakkan kerapuhan tulang
💥 Memelihara kesihatan jantung
💥 Membantu pembentukan sel-sel baru
💥 Membantu merendahkan bacaan gula dengan menstabilkan paras glukosa

KHASIAT ESP UNTUK MASALAH GASTRIK

💥 Mengurangkan keasidan dalam perut
💥 Memgelakkan hakisan dinding perut
💥 Membaiki tisu-tisu perut yang telah terhakis

KELEBIHAN ESP UTK IBU MENGANDUNG

💥 Meningkatkan imuniti badan ibu mengandung
💥 Mengawal berat ibu mengandung dan mengawal paras gula dalam darah
💥 Membantu pembentukan otot dan otak bayi
💥 Membantu menjadikan kulit bayi dan ibu lebih cantik dan gebu
💥 Membantu ibu yang mengalami morning sickness dan alahan yang teruk
💥 Bantu untuk kekal bertenaga

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

Performance Drink dan Bulan Puasa

Salam sejahtera semua.
Nak tau kenapa Performance Drink ni laku keras sempena BULAN PUASA?
Jom baca perkongsian saya. Semoga bermanfaat.

πŸ‹ Performance Drink ni adalah air ELEKTROLIT yang berfungsi untuk menggantikan cecair tubuh yang hilang dari badan.

πŸ‹Bila kita puasa, seharian pula kita bekerja tentulah cecair hilang dan bila badan kekurangan air, keadaan ini akan menyebabkan badan kita dehidrate. Jadi kita akan rasa haus.

πŸ‹Di sinilah Performance Drink berfungsi. Performance Drink akan membantu untuk kekalkan cecair dalam badan kita dalam tempoh yang lebih lama. Jadi, kita akan kurang rasa haus.

πŸ‹ Bila badan kita kekal hidrate, automatik badan kita juga akan dapat kekalkan tenaga lebih lama. Tidaklah sampai tengahari sahaja kita dah lembik sebab puasa.

Terutamanya kepada IBU MENYUSU sebab badan kehilangan air dengan cepat dengan penghasilan susu dan juga mereka yang banyak aktiviti luar dan kerap berpeluh.

πŸ‹Apa beza Performance Drink Shaklee dengan air elektrolit yang lain?

Selain 100% semulajadi & tiada gula tambahan, Performance Drink Shaklee juga ada 6 jenis elektrolit yang terbukti mampu kekalkan tenaga kita lebih lama, iaitu Magnesium, Potassium, Fosforus, Kalsium, Sodium, Klorida.

Sebab itulah sesuai sangat minum Performance Drink ni masa bersahur dan berbuka untuk 1 keluargaπŸ‘¨‍πŸ‘¨‍πŸ‘§‍πŸ‘§. Kanak-kanak  yang baru belajar berpuasa lagilah sesuai!πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

Sempena bulan Ramadhan sekarang ni ada promosi DISKAUN 10% untuk SET TWIN PACK PERFORMANCE ORANGE 🍊 + LEMON LIME. πŸ‹

Isnin depan kita dah mula puasa kan, jadi lagi elok buat order secepat mungkin sebelum mulanya puasa ya.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008 atau klik ja link di bawah untuk whatsapp

http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

Read more...

KENAPA KITA PERLUKAN KALSIUM?

on Wednesday, 1 May 2019

* KENAPA KITA PERLUKAN KALSIUM?*

Kalsium bukan untuk tulang saja tau. Ini yang selalu orang salah faham. Banyak lagi kepentingan kalsium. Antaranya ialah

*(1) Untuk pergerakan otot*

Otot kita mengecut dan relaks, dan dikawal oleh paras kalsium dalam sel otot kita. Bila kekurangan atau terlebih kalsium, ia boleh mengakibatkan masalah otot seperti kejang dan rasa macam dicucuk.

*(2) Untuk pembekuan darah*

Semasa kita luka, kalsium bergabung dengan Vitamin K untuk membentuk sejenis protin dinamakan fibrinogen. Platlet darah bertindakbalas dengan fibrinogen membentuk jaringan halus dinamakan fibrin. Jaringan fibrin akan mengeras pada bahagian luka untuk menghentikan darah mengalir dari luka.

*(3) Untuk mengimbangkan air dalam badan*

Kalsium adalah elektrolit utama dalam badan kita seperti natrium, kalium, klorin, fosfat dan magnesium. Keseimbangan elektrolit penting untuk peredaran darah dan bendalir dalam badan.

Kalau kita tak cukup kalsium untuk fungsi di atas, badan akan ambil kalsium daripada tulang. Dari situ terjadilah macam2 masalah tulang terutama osteoporosis.

Jadi di sini, saya cadangkan anda mengambil Ostematrix Shaklee yang mengandungi:

1. Vitamin D

2. Calsium

3. Magnesium

4. Zinc

5. Copper

6. Manganese

7. Boron

Vitamin D sangat penting dalam penyerapan kalsium pada tahap yang baik. Sebab kalau kalsium yang tiada vitamin D, kalsium tu tidak boleh diserap oleh tubuh dengan baik, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing. 😱

OSTEMATRIX IS THE BEST CHOICE

***Setiap caplet Ostematrix ni mengandungi 1054g

Semoga perkongsian saya ni bermanfaat kepada kita semua.😊😊😊

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin*
dettismuslin.blogspot.com

Read more...

Pengedar Shaklee Sandakan: KEGUNAAN BASIC-H DAN CARA PENGGUNAAN

on Thursday, 25 April 2019

KEGUNAAN BASIC-H DAN
CARA PENGGUNAAN

Mencuci & membersih sayur-sayuran 🍆🌶 dan buah-buahan🍇🍊🍋🍎🍓🍅🍒🍏 daripada racun & bahan kimia
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit

Mencuci & membersih ikan, ayam & daging & makanan laut 🐟🐙🐚🦀daripada bahan awet
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit

Mencuci & membersih makanan basah seperti mi kuning, kuew tiaw🍜 dan lain-lain daripada bahan awet.
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit

Mencuci & membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak)
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h dan gunakan untuk mencuci peralatan memasak

Mencuci & membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari 🚽🛁🛀dan sebagainya
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian mopkan atau lapkan tempat yang hendak dibersihkan kecuali bilik air dan tandas perlu diberus 😉😉

Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dan sebagainya. Basahkan tangan dengan air kemudian tuangkan 2-3 titik kemudian digosok-gosok serta bilas

Mencuci & membersih lantai serta alat permainan🏍🏎🀄🎲
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian cuci alat mainan dan dibilas manakala cucian lantai tidak perlu dibilas selepas lantai dimop kerana ia mudah kering dan tidak melicinkan lantai

Menanggalkan gula-gula getah pada baju🍬
Titikkan 5 titik basic-h di sebelah belakang baju yang terkena gula getah kemudian digosok-gosok hingga tertanggal

Mengasah pisau🔪
Titikkan 4-5 titik pada pisau dan asah pisau seperti biasa sehingga tajam

Membersih dakwat pen pada tangan, baju 🖊🖋
Titikkan 4-5 titik basic-h di tempat terkena dakwat, digosok dan kemudian dibilas 😉😉

Ketika kecemasan
BILA
KEGUNAAN
CARA

Menghapuskan kutu di atas kepala.👧👨👩
Basahkan rambut dan ambil 10 titik basic-h dan lumurkan ke atas kepala dan ratakan. Setelah selesai balutkan kepala dengan kain tuala bersih dan biarkan selama 10-15 minit barulah dibilas

Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas😱💥
Sapukan terus basic-h ke atas tempat yang terkena tadi dan kulit tidak akan menggelembung atau melecur bahkan akan rasa sejuk.

Menghindarkan & membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat 🐜
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam botol semburan bunga yang dicampur air kemudian goncang dan semburkan kepada serangga

Demam panas (sebelum berjumpa doktor)📈😓🤒
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam besen kecil yang mengandungi air. Kemudian sapukan atau lumurkan ke seluruh badan dan kepala.

Sakit gigi😭😭
Masukkan 4-5 titik basic-h ke dalam cawan yang dicampur air kemudian kumur. Sekiranya sakit pada gigi berlubang titikkan 2-3 basic-h pada kapas dan letakkan pada tempat yang sakit.

Gatal-gatal pada badan atau miang (masalah kulit)😟
Tuangkan 4-5 titik ke dalam gayung. Kemudian gosokkan ke seluruh tempat gatal dengan menggunakan span mandian dan dibilas.

Ulser dan mulut berbau😷
Tuangkan 4-5 titik ke dalam gelas kemudian kumur (sekerap mungkin)

Penyubur tanaman dan penggembur tanah💐🌼🌻🌱🍀🌷🌹
Air lebihan cucian basic-h boleh disiram pada pokok bunga dan tanaman lain untuk membantu kesegaran dan kesuburan.

Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dan sebagainya💎💍
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam mangkuk kecil kemudian rendamkan dan biarkan selama 15-30 minit, karat dan daki akan tanggal serta kelihatan kilat seperti baru.😍😍

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau terus klik link 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Ranau.

EMAIL : dettis2016@gmail.com
IG : missdettis
Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.com

Read more...