PENGEDAR SAH SHAKLEE SANDAKAN: Kisah dia dan Esp

on Wednesday, 17 October 2018

Salam semua..ni ada saya mau sharing...

Kemarin cod 1 tong Esp d giant sandakan..ada new customer dari kinabatangan. Katanya dorang ke sandakan naik bot. 5 jam perjalanan pasal bukan juga guna speedboat. Naik bot sendiri ja tapi pendek kata mmg jauhla..terharunya saya..jauh2 di kg begitu tapi masih mcari vitamin Shaklee.

Dia ckp lagi dia mau juga peppermint cuma budget tak cukup. Saya bagi free 9 biji herblax untuk cuci. Happy betul dorang dua. Bulan depanla baru akan ambk juga peppermint tu dan terus join ahli.

Saya ada bagitau kelebihan join ahli masa kami jumpa petang kemarin untuk COD ESP. Saya bandingkan harga esp retail dan member. Dorang cakap jauh beza harga. Lebih murah. So, bulan depanla baru dapat join sebab budget tidak cukup sudah..
Kazennya pun mau beli juga tapi duit kebajikan dia blm masuk.

Sedihnya saya dengar cerita dorang ni..lepas tu saya tanya pula mcmana boleh dapat hp no saya. Dia cakap dia suka tengok2 ubat2. Google..cari2..ada terjumpa tapi d kedah. Tidak mau dia pasal 1 minggu baru sampai. Dats y dia cari pula yg sandakan. Rezeki saya sebab dia jumpa saya dlm carian google..

..yang saya kesian tu..dahla dari kg naik bot ke sandakan, naik bus lagi ke giant (6 batu dr pusat bandar). Kalaula saya tau begitu, biar saya saja ke bandar. Kesian pula dgn dorg hanya kerana 1 tong Esp😒😭. Cerita punya cerita kemarin, bot dorang ni tiada atap tau. Patutla saya tengok mukanya merah2 kena sunburn..tapi dorg datang ke sandakan bukan jugala semata2 mau ambk Esp. Ada urusan lain kali..

..dan petang tadi dalam 1.40 petang, saya kol sebenarnya mau tanya sudah start makan atau belum rupanya dorang baru ja smpai kg. Dia cakap "baru juga sampai 1 lebih..tadi pagi jalan dalam jam 7..tidur makan ja dalam bot. Tidak boleh laju sebab perahu sarat".

Insaf saya..bersyukur dengan apa yang ada. Sebab ada orang yang lebih susah dari kita.

Insaf saya...sebab mereka yang kekurangan juga sanggup melabur untuk kesihatan.

Terima kasih ya Tuhan. Dalam saya berbisnes ni, Engkau banyak mengajar saya supaya lebih sabar dan menghargai.

Kepada sahabat di luar sana yang masih tercari2 pengedar yang sah, hubungi saya untuk mendapatkan vitamin anda.



Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik


===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008


COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Sarawak, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Shaklee Beluran, Shaklee Telupid, Shaklee Kinabatangan, Shaklee Tawau, Shaklee Lahad Datu, Shaklee Ranau, Shaklee Kota Kinabalu, Shaklee Kudat, Shaklee Keningau


EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan


http://dettismuslin.blogspot.com
Read more...

Pengedar Shaklee Sandakan: Kenapa perlu jadi ahli Shaklee?

on Sunday, 23 September 2018

Ada new customer lagi.mau set gastrik..ajak join ahli..selama ni katanya beli vitamin dgn orang lain ja..so, ambk peluang bawa dia jadi ahli. Terangkan pada dia apa yang bestnya bila jadi ahli. Boleh saja saya jual harga retail. Saya lagi dapat untung tapi saya lebih suka ajak join ahli supaya next pembelian dapat harga ahli juga. Banyak penjimatan. Shaklee juga tak pernah lupa bayar bonus kepada yang layak.

Saya akan terus berkongsi kebaikan Shaklee agar kita sama-sama akan dapat manfaat daripadanya..

...dan kita sepatutnya tanam dalam minda kita..kita amalkan makan vitamin atau supplement ni masa kita sihat. Dah juga namanya makanan tambahan. Jom kawan2😊😉😊

Mengapa mesti memilih Shaklee?
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 
Taip ke 019 8968008
COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia, Pengedar Shaklee Sandakan.

EMAIL : dettis2016@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

Konsultasi PERCUMA

http://dettismuslin.blogspot.com

#Vivix 
#antioksidan
#shootingstarsteam 
#shakleesandakan 
#shakleesabah 
#vitaminselamatShaklee


Read more...

IKHTIAR SIHAT DENGAN SET GASTRIK SHAKLEE

on Wednesday, 5 September 2018

IKHTIAR UNTUK SIHAT DENGAN SET GASTRIK SHAKLEE
■♤■♤■♤■♤■♤■♤■♤■♤■♤■♤■♤■

Pernahkah anda rasa sakit gastrik? Mungkin ya atau mungkin juga anda tidak pasti adakah itu gastrik atau bukan. Mari lihat apakah tanda-tanda gastrik.

Apakah tanda-tanda gastrik?


TANDA GASTRIK

1. Sakit perut pada bahagian atas perut atau abdomen.

2. Rasa senak, berangin atau pedih.

3. Rasa tidak selesa dan kembung.

4. Sendawa berulang kali.

5. Kerap kentut selepas makan.

6. Rasa mual atau loya dan muntah.

7. Berat badan turun (peringkat kronik).

8. Najis berwarna hitam seperti tar dan muntah yang mengandungi darah (peringkat kronik).

9. Hilang selera makan.

10. Berat badan turun (pada peringkat teruk).

ADAKAH RAWATAN UNTUK SAKIT GASTRIK?

Okay, anda boleh sahaja dapatkan rawatan secara moden atau klinikal atau juga secara tradisional.
Namun di sini, saya cadangkan cara dengan pengambilan makanan tambahan / supplement / vitamin semulajadi Shaklee.

3 vitamin untuk sakit gastrik.
1. ESP
2. PEPPERMINT
3. OSTEMATRIX


Tahukah anda, Set Gastrik Shaklee di atas bukan sahaja membantu mengurangkan keradangan akibat gastritis malah mengurangkan tahap keasidan dalam badan dan memberi pelindungan kepada lapisan dalam perut dari terus terhakis oleh asid hidroklorik.

Info tentang Set Gastrik ini ialah: 

Esp membantu meneutralkan keasidan dalam perut kerana ia terdiri dari sumber protein yang tinggi sifat kealkalian. 

Alfalfa bagus untuk singkirkan toksin dan detoks seluruh tubuh.

Ostematrix  sangat membantu mengurangkan keasidan dalam perut dan mengurangkan rasa pedih ulu hati dengan cara meneutralkan asid yang memasuki esofagus. 

Peppermint Ginger Plus dapat membantu mengurangkan masalah sebu, senak perut dan menyingkirkan angin dalam badan. 

Jom tengok testimoni pengguna set gastrik shaklee di bawah ini.


Testimoni 1

Testimoni 2

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik


===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Pengedar Shaklee Sabah, Pengedar Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan


EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan


dettismuslin.blogspot.com



Read more...

SET IBU BERPANTANG SHAKLEE

on Friday, 25 May 2018

Sedikit info tentang vitamin untuk POSTNATAL atau BERPANTANG. Sangat sesuai kepada ibu-ibu di luar sana yang masih tercari-cari vitamin yang sesuai dan Shaklee tentunya pilihan yang paling bijak untuk anda.

Jom kenali apakah fungsi setiap vitamin. Ni saya kongsikan sedikit ja tau. Kang banyak sangat letih pula mata tu nak membaca.

SET IBU BERPANTANG

ESP (Energizing Soy Protein) : Sumber Protein untuk ibu dan susu ibu. Membuat ibu lebih bertenaga dan membuat susu ibu menjadi lebih pekat.
Vitalea : membentuk sel darah merah (bagi menggantikan yang hilang semasa bersalin)

Vitamin C : Mengelakkan anemia pada ibu dan juga mencegah selesema.Membaiki luka supaya cepat sembuh.

B-Complex : Untuk kesihatan saraf ibu dan mengurangkan stress (mengelakkan meroyan)

Alfafa : Menambah susu badan, merapat dan mengatasi masalah sembelit.

Ostematrix : Mengelakkan sembelit semasa berpantang. 

Omega guard : Sesuai untuk minda bayi(bayi dapat khasiat omega 3 dari ibu jika breastfeeding). Turunkan berat badan selepas bersalin


Set cadangan untuk ibu berpantang

Lihat apa kata pengguna tentang vitamin ni.


Testimoni 1: Set ibu berpantang

Testimoni 2: Set ibu berpantang

Testimoni 3: Set ibu berpantang Shaklee

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik


===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Pengedar Shaklee Sabah, Pengedar Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan


EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan


dettismuslin.blogspot.com

Read more...

MANFAAT OSTEMATRIX: SUMBER KALSIUM

on Monday, 9 April 2018

Manfaat ostematrix.

Apakah manfaat yang kita boleh dapat dengan mengamalkan 4 biji ostematrix ni (asas).

SIAPA PERLUKAN OSTEMATRIX? 😍

1. Mereka yang sering lenguh, kebas, sakit pinggang, sakit sendi, gigi/tulang reput

2. Mereka yang sering menghadapi masalah period pain ketika menstruasi, mengalami simptom PMS, untuk penjagaan dalaman wanita

3. Mereka yang sering stress, sakit kepala, migrain, sukar tidur, keletihan

4. Ibu-ibu mengandung yang sering mengalami kekejangan, sembelit

5. Ibu-ibu menyusu, lebih-lebih lagi apabila anak lambat tumbuh gigi

NOTA PENTING: Jika anda alergi bahan tenusu, tak lalu nak minum susu, anda WAJIB dapatkan OsteMatrix untuk memenuhi keperluan kalsium harian!

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

Atau klik link ni

http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com
IG : missdettis
www.dettismuslin.blogspot.my

Kesihatan Itu Kekayaan

WhatsApp saya untuk dapatkan Ostematrix ni ya.πŸ‘Œ


#TWC
#thewinnerscircle #newenrollmentshaklee #newmembershaklee 
#pengedarshaklee #ostematrix #sumberkalsiumterbaik #sembelit #ibuhamil
#ahlishaklee
#bazarpaknil
#dietsihat
#produkkesihatan
#produkkecantikan 
#terapiinstagram
#onlineshoppingmalaysia
#kakishoppingmalaysia
#sayajualvitamin
#igshopmalaysia
#ShakleeEffect #vitaminshaklee
#pengedarshaklee 
#shakleemalaysia #shakleeksabah #shakleesandakan #shakleebeluran #shakleetelupid #shakleekebatu7sandakan
#shakleebatusapisandakan
#readystockshakleesandakan  #vitaminsemulajadi #ostematrix #sumberkalsium #keperluankalsium



Read more...

BERITA BAIK UNTUK SEMUA SID DAN BAKAL JADI AHLI SHAKLEE

on Sunday, 1 April 2018

BERITA BAIK UNTUK SEMUA SID DAN BAKAL JADI AHLI SHAKLEE

FREE DELIVERY MULAI APRIL 2018
● Semenanjung :
Lama : Min rm800 x termasuk gst
Baru : Min RM600 tak termasuk gst

● Sabah Sarawak :
Lama : Min rm1000 x termasuk gst
Baru : Min RM600 tak termasuk gst

● Vivix 2 botol baru dpt FREE postage.
1 botol kena bayar postage.

POSTAGE SHAKLEE MULAI APRIL 2018

Shaklee seragamkan semua postage jadi RM10.60 termasuk GST untukk seluruh Malaysia.

(Skrg semenanjung rm10.60, Sabah Sarawak rm21.20)

SHAKLEE sangat baik hati. Memahami kami yang duduk sabah dan sarawak.

Jangan lepaskan peluang yang Shaklee dah berikan ini ya. Jadilah sebahagian daripada keluarga Shaklee. Saya sedia membantu anda semua.

#TWC
#thewinnerscircle #newenrollmentshaklee


Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com
IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

www.dettismuslin.blogspot.my

Read more...

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN: BELI DAN JOIN AHLI

on Friday, 23 March 2018

Hari ni ramai yang whatsap tanya tentang Shaklee..beli vitamin Shaklee..dan ada seorang ni join ahli Shaklee. Lama sudah customer ni risik2. Berkat kesabaran dan sharing yang tidak putus2...akhirnya bagitau untuk mau jadi ahli..syukur atas berkatNya.

Anda bila lagi?

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com
IG : missdettis
http://dettismuslin.blogspot.my

Kesihatan Itu Kekayaan

www.dettismuslin.blogspot.my

Read more...

Pengedar Aktif Shaklee: Manfaat Nutriferon

on Tuesday, 13 March 2018

Salam sejahtera semua. Agak lama juga saya tidak bersiaran dalam blog.

Hah..kali ni mau kongsikan pada anda semua tentang.....

Penemuan Terhebat Dalam Bidang Immunologi..

Alkisahnya....

Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif & dipaten oleh Shaklee dan tidak dijual di kedai-kedai biasa..Hanya boleh didapati melalui Shaklee..

Antara manfaat Nutriferon :

✔ Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari
✔ Melawan kanser & tumor
✔ Melindungi dari influenza
✔ Meringankan stress & kelesuan
✔ Melambatkan penuaan
✔ Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit Hep B & Hep C

Boleh dapatkan Nutriferon anda dari saya.. 😍

Percuma Khidmat Nasihat Shaklee dari saya..

http://www.wasap.my/60198968008

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

#twc
#twcsandakan
#projekbuatduit
#rm1000sebulan

Read more...

Ostematrix jadi pilihan kawan-kawan saya

on Friday, 16 February 2018

Pagi tadi adik kwn wasap mau ostematrix. Bila balik sandakan selalu beli dgn saya. Repeat order tu maksudnya kualiti bagus bah kan.

Ada lagi seorang kwn mau ostematrix. Tadi baru wasap tapi sayang tinggal 1 dan da kena ambil baru juga tadi. Em...nampaknya stok ostematrix kena tambah lagi la ni. Senang bila ada customer mau, stok ada. Emelda Shabelle saya mau tambah lagi order ostematrix saya tu ya.

Mari saya ceritakan sedikit kenapa ostematrix patut jadi pilihan anda..dan sebab inilah yang buat kawan-kawan saya jadikan ostematrix sebagai vitamin pilihan.

KENAPA VITAMIN KALSIUM SHAKLEE TERBAIK? (Ostematrix)

"Vitamin kalsium yang mengandungi vitamin D di dalamnya adalah vitamin yang paling baik."

Di dalam Ostematrix, bukan hanya sekadar kalsium semata. Tapi juga mengandungi vitamin D.

Kenapa pentingnya Vitamin D ni?

Vitamin D sangat penting dalam penyerapan kalsium pada tahap yang baik. Sebab kalau kalsium yang tiada vitamin D, kalsium tu tidak boleh diserap oleh tubuh dengan baik, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing. 😱

OSTEMATRIX IS THE BEST CHOICE

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 
Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com
IG : missdettis
http://dettismuslin.blogspot.my

Kesihatan Itu Kekayaan

#twc
#pengedarshaklee

Read more...

PENGEDAR AKTIF SHAKLEE SANDAKAN: KALSIUM UNTUK TULANG KITA

on Monday, 29 January 2018

Salam sejahtera semua.

Aktiviti bisnes Shaklee saya hari ni.
Pagi tadi bagi 1 botol ostematrix lagi dgn pelanggan tetap saya d kantin sekolah. Bulan ni ja dah 4 botol dia order. 1st order 3 botol. 1 ibu 1 bapa 1 lagi kakak..yang dalam gambar ni pula untuk diri sendiri.

Katanya bagus untuk sakit2 belakang, sakit2 tulang, senang mau o o :D

Yang x suka minum susu..yang tak mampu nak minum segelas susu tu, saya cadangkan dapatkan ostematrix untuk tulang anda. Kalsium memang sangat diperlukan tulang kita. Umur meningkat kalsium dalam badan kita berkurangan. Jangan ingat makin bertambah seiring dgn peningkatan umur tau. Hehe..sebab itula kita kena dapatkan kalsium dari sumber semulajadi.

Kalau ada kesan baik, orang pasti repeat order. Terima kasih kepada semua pelanggan saya. Terima kasih pilih saya sebagai agen Shaklee anda. Doakan kesihatan anda semua.

Dapatkan vitamin Shaklee dari saya, dan anda akan dapat konsultasi PERCUMA

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

www.dettismuslin.blogspot.my

Read more...