SET IBU BERPANTANG SHAKLEE

on Friday, 25 May 2018

Sedikit info tentang vitamin untuk POSTNATAL atau BERPANTANG. Sangat sesuai kepada ibu-ibu di luar sana yang masih tercari-cari vitamin yang sesuai dan Shaklee tentunya pilihan yang paling bijak untuk anda.

Jom kenali apakah fungsi setiap vitamin. Ni saya kongsikan sedikit ja tau. Kang banyak sangat letih pula mata tu nak membaca.

SET IBU BERPANTANG

ESP (Energizing Soy Protein) : Sumber Protein untuk ibu dan susu ibu. Membuat ibu lebih bertenaga dan membuat susu ibu menjadi lebih pekat.
Vitalea : membentuk sel darah merah (bagi menggantikan yang hilang semasa bersalin)

Vitamin C : Mengelakkan anemia pada ibu dan juga mencegah selesema.Membaiki luka supaya cepat sembuh.

B-Complex : Untuk kesihatan saraf ibu dan mengurangkan stress (mengelakkan meroyan)

Alfafa : Menambah susu badan, merapat dan mengatasi masalah sembelit.

Ostematrix : Mengelakkan sembelit semasa berpantang. 

Omega guard : Sesuai untuk minda bayi(bayi dapat khasiat omega 3 dari ibu jika breastfeeding). Turunkan berat badan selepas bersalin


Set cadangan untuk ibu berpantang

Lihat apa kata pengguna tentang vitamin ni.


Testimoni 1: Set ibu berpantang

Testimoni 2: Set ibu berpantang

Testimoni 3: Set ibu berpantang Shaklee
Read more...

MANFAAT OSTEMATRIX: SUMBER KALSIUM

on Monday, 9 April 2018

Manfaat ostematrix.

Apakah manfaat yang kita boleh dapat dengan mengamalkan 4 biji ostematrix ni (asas).

SIAPA PERLUKAN OSTEMATRIX? 😍

1. Mereka yang sering lenguh, kebas, sakit pinggang, sakit sendi, gigi/tulang reput

2. Mereka yang sering menghadapi masalah period pain ketika menstruasi, mengalami simptom PMS, untuk penjagaan dalaman wanita

3. Mereka yang sering stress, sakit kepala, migrain, sukar tidur, keletihan

4. Ibu-ibu mengandung yang sering mengalami kekejangan, sembelit

5. Ibu-ibu menyusu, lebih-lebih lagi apabila anak lambat tumbuh gigi

NOTA PENTING: Jika anda alergi bahan tenusu, tak lalu nak minum susu, anda WAJIB dapatkan OsteMatrix untuk memenuhi keperluan kalsium harian!

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

Atau klik link ni

http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com
IG : missdettis
www.dettismuslin.blogspot.my

Kesihatan Itu Kekayaan

WhatsApp saya untuk dapatkan Ostematrix ni ya.👌


#TWC
#thewinnerscircle #newenrollmentshaklee #newmembershaklee 
#pengedarshaklee #ostematrix #sumberkalsiumterbaik #sembelit #ibuhamil
#ahlishaklee
#bazarpaknil
#dietsihat
#produkkesihatan
#produkkecantikan 
#terapiinstagram
#onlineshoppingmalaysia
#kakishoppingmalaysia
#sayajualvitamin
#igshopmalaysia
#ShakleeEffect #vitaminshaklee
#pengedarshaklee 
#shakleemalaysia #shakleeksabah #shakleesandakan #shakleebeluran #shakleetelupid #shakleekebatu7sandakan
#shakleebatusapisandakan
#readystockshakleesandakan  #vitaminsemulajadi #ostematrix #sumberkalsium #keperluankalsium



Read more...

BERITA BAIK UNTUK SEMUA SID DAN BAKAL JADI AHLI SHAKLEE

on Sunday, 1 April 2018

BERITA BAIK UNTUK SEMUA SID DAN BAKAL JADI AHLI SHAKLEE

FREE DELIVERY MULAI APRIL 2018
● Semenanjung :
Lama : Min rm800 x termasuk gst
Baru : Min RM600 tak termasuk gst

● Sabah Sarawak :
Lama : Min rm1000 x termasuk gst
Baru : Min RM600 tak termasuk gst

● Vivix 2 botol baru dpt FREE postage.
1 botol kena bayar postage.

POSTAGE SHAKLEE MULAI APRIL 2018

Shaklee seragamkan semua postage jadi RM10.60 termasuk GST untukk seluruh Malaysia.

(Skrg semenanjung rm10.60, Sabah Sarawak rm21.20)

SHAKLEE sangat baik hati. Memahami kami yang duduk sabah dan sarawak.

Jangan lepaskan peluang yang Shaklee dah berikan ini ya. Jadilah sebahagian daripada keluarga Shaklee. Saya sedia membantu anda semua.

#TWC
#thewinnerscircle #newenrollmentshaklee


Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com
IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

www.dettismuslin.blogspot.my

Read more...

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN: BELI DAN JOIN AHLI

on Friday, 23 March 2018

Hari ni ramai yang whatsap tanya tentang Shaklee..beli vitamin Shaklee..dan ada seorang ni join ahli Shaklee. Lama sudah customer ni risik2. Berkat kesabaran dan sharing yang tidak putus2...akhirnya bagitau untuk mau jadi ahli..syukur atas berkatNya.

Anda bila lagi?

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com
IG : missdettis
http://dettismuslin.blogspot.my

Kesihatan Itu Kekayaan

www.dettismuslin.blogspot.my

Read more...

Pengedar Aktif Shaklee: Manfaat Nutriferon

on Tuesday, 13 March 2018

Salam sejahtera semua. Agak lama juga saya tidak bersiaran dalam blog.

Hah..kali ni mau kongsikan pada anda semua tentang.....

Penemuan Terhebat Dalam Bidang Immunologi..

Alkisahnya....

Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif & dipaten oleh Shaklee dan tidak dijual di kedai-kedai biasa..Hanya boleh didapati melalui Shaklee..

Antara manfaat Nutriferon :

✔ Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari
✔ Melawan kanser & tumor
✔ Melindungi dari influenza
✔ Meringankan stress & kelesuan
✔ Melambatkan penuaan
✔ Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit Hep B & Hep C

Boleh dapatkan Nutriferon anda dari saya.. 😍

Percuma Khidmat Nasihat Shaklee dari saya..

http://www.wasap.my/60198968008

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

#twc
#twcsandakan
#projekbuatduit
#rm1000sebulan

Read more...

Ostematrix jadi pilihan kawan-kawan saya

on Friday, 16 February 2018

Pagi tadi adik kwn wasap mau ostematrix. Bila balik sandakan selalu beli dgn saya. Repeat order tu maksudnya kualiti bagus bah kan.

Ada lagi seorang kwn mau ostematrix. Tadi baru wasap tapi sayang tinggal 1 dan da kena ambil baru juga tadi. Em...nampaknya stok ostematrix kena tambah lagi la ni. Senang bila ada customer mau, stok ada. Emelda Shabelle saya mau tambah lagi order ostematrix saya tu ya.

Mari saya ceritakan sedikit kenapa ostematrix patut jadi pilihan anda..dan sebab inilah yang buat kawan-kawan saya jadikan ostematrix sebagai vitamin pilihan.

KENAPA VITAMIN KALSIUM SHAKLEE TERBAIK? (Ostematrix)

"Vitamin kalsium yang mengandungi vitamin D di dalamnya adalah vitamin yang paling baik."

Di dalam Ostematrix, bukan hanya sekadar kalsium semata. Tapi juga mengandungi vitamin D.

Kenapa pentingnya Vitamin D ni?

Vitamin D sangat penting dalam penyerapan kalsium pada tahap yang baik. Sebab kalau kalsium yang tiada vitamin D, kalsium tu tidak boleh diserap oleh tubuh dengan baik, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing. 😱

OSTEMATRIX IS THE BEST CHOICE

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 
Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com
IG : missdettis
http://dettismuslin.blogspot.my

Kesihatan Itu Kekayaan

#twc
#pengedarshaklee

Read more...

PENGEDAR AKTIF SHAKLEE SANDAKAN: KALSIUM UNTUK TULANG KITA

on Monday, 29 January 2018

Salam sejahtera semua.

Aktiviti bisnes Shaklee saya hari ni.
Pagi tadi bagi 1 botol ostematrix lagi dgn pelanggan tetap saya d kantin sekolah. Bulan ni ja dah 4 botol dia order. 1st order 3 botol. 1 ibu 1 bapa 1 lagi kakak..yang dalam gambar ni pula untuk diri sendiri.

Katanya bagus untuk sakit2 belakang, sakit2 tulang, senang mau o o :D

Yang x suka minum susu..yang tak mampu nak minum segelas susu tu, saya cadangkan dapatkan ostematrix untuk tulang anda. Kalsium memang sangat diperlukan tulang kita. Umur meningkat kalsium dalam badan kita berkurangan. Jangan ingat makin bertambah seiring dgn peningkatan umur tau. Hehe..sebab itula kita kena dapatkan kalsium dari sumber semulajadi.

Kalau ada kesan baik, orang pasti repeat order. Terima kasih kepada semua pelanggan saya. Terima kasih pilih saya sebagai agen Shaklee anda. Doakan kesihatan anda semua.

Dapatkan vitamin Shaklee dari saya, dan anda akan dapat konsultasi PERCUMA

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

www.dettismuslin.blogspot.my

Read more...

PENGEDAR AKTIF SHAKLEE SANDAKAN: READYSTOCK VITAMIN

on Friday, 26 January 2018

Salam sejahtera semua. Hah ni mau kongsikan aktiviti Shaklee saya hari ni. 

Register new member dari Ayer Keroh Melaka. Macamana jumpa ahli baru ni? Melalui fb. Saya di Sandakan tapi boleh saja register dan order vitamin untuk new member. Barang nanti hq akan poskan dan smpai terus ke alamat customer. Apa lagi yang best? Kerosakan barang(jika ada) company akan tanggung.

Bestnya dgn Shaklee. Register dan order hanya di hujung jari.


Lepas da register dan orderkan new member ni, ada lagi 1 new member. Wife schoolmate dulu mau join ahli dan terus beli 1 omega guard dan 1 vitalea untuk kanak-kanak

Tengah mencari pengedar shaklee aktif di kawasan anda? Mungkin anda perlukan saya sebagai agen anda. Jangan malu-malu whatsap ya. Siapa beli dari saya akan dapat konsultasi PERCUMA. 

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik


===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan


EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

http://dettismuslin.blogspot.my

Read more...

PENGEDAR SHAKLEE SANDAKAN: KENALI B COMPLEX

on Tuesday, 16 January 2018

Salam sejahtera semua. Apa khabar? Saya doakan pengunjung blog saya semuanya sihat-sihat belaka.

Kali ni saya mau kongsikan 1 lagi vitamin yang ada dalam Shaklee iaitu B Complex. Mari berkenalan dulu. Baca sampai habis tau kawan-kawan.

VITAMIN B COMPLEX

(1) Shaklee B-Complex diiktiraf sebagai salah satu item dalam National Essential Medicine List (NEML).

Maka harga B-Complex Shaklee tidak dikenakan GST mulai 1 Jan 2017. 👍

(2) Shaklee B-Complex membekalkan kesemua LAPAN vitamin B yang seimbang untuk menguatkan tubuh anda, melengkapi jurang nutrisi vitamin B.

Membekalkan kuantiti asid folik dan biotin cukup, sesuai untuk tubuh yang sihat.

(3) Asid Folik, salah satu vitamin B kritikal dan tidak mudah diserap. Maka, Shaklee membangunkan sistem penyerapan bioaktif berpaten yang menjadikan nutrien ini LEBIH MUDAH DISERAP untuk menyokong penyerapan.

Teknologi berpaten ini adalah MILIK EKSLUSIF SHAKLEE.

(4) Tugas B-Complex menukarkan makanan kepada tenaga untuk digunakan oleh sel badan kita.

Selain bekalkan asid folik untuk bakal ibu hamil, ia juga membantu untuk kesihatan saraf dan mengurangkan stress !

Ibu-ibu WAJIB ada sebotol B-Complex di rumah tau. Untuk apa?? Supaya boleh senyummmm je selalu. 😊

Saya yang keja mengajar budak-budak ni pun kena makan B Complex setiap hari.

#bcomplexshaklee
#8kumpulanvitaminB


Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik


===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan


EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan


 www.dettismuslin.blogspot.my
Read more...

Siapa yang perlukan Vitalea for Children?

on Sunday, 14 January 2018

Siapa yang perlukan Vitalea for children?

▪Anak yang kurang selera makan

▪Anak yang suka makan junk food

▪Selalu dan mudah dapat penyakit seperti demam, batuk dan selesema. Tingkatkan sistem imuniti badan

▪Anak yang kurang minum susu (bekalkan 200mg dalam setiap tablet)

▪Anak yang tak suka makan sayur (mengandungi vitamin k bantu pembekuan darah dengan cepat jika luka)

Dapatkan suplemen untuk si manja anda sekarang dari saya😊

Wsp di sini 👇👇

http://www.wasap.my/60198968008

Mari lihat apakah kandungan yang ada dalam vitalea kanak-kanak ini. Lihat Gambar 1di bawah.

Gambar 1

Dapatkah anak-anak kita makan semua dalam Gambar 2 untuk sepanjang hari?
Gambar 2

Di Shaklee, kita ada penyelesaiannya.

Gambar 3

Vitalea for children ini adalah multivitamin lengkap untuk si anak

Gambar 4

Gambar 5

Mengapa Vitalea for children berbeza dengan produk lain di pasaran.

💗Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan

💗Mengandungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti 

💗Pembungkusan BPA free


Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik


===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan


EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan


http://dettismuslin.blogspot.my


Read more...