SUPLEMEN UNTUK ANAK DALAM RAHIM JADI SIHAT DAN BIJAK

on Saturday, 1 June 2019

Salam sejahtera semua pengunjung blog saya. Saya ingin berkongsi sedikit tentang apa yang ditulis oleh Dr Zubaidi berkaitan dengan SUPLEMEN UNTUK ANAK DALAM RAHIM JADI SIHAT DAN BIJAK. Untuk pengetahuan semua, yang saya boldkan ini adalah tulisan daripada Dr Zubaidi sendiri dan bukannya saya.

Bila seorang wanita telah disahkan hamil, jagalah pemakanan yang perlu diambil. Perhatikan dan fikir sebelum memasukkan setiap makan ke dalam mulut. Ambil tahu apa nutrisi yang diperlukan ketika hamil dan makanan bagaimana yang memberikan nutrisi tersebut. Ini penting untuk memastikan ibu dan anak dalam rahim kekal sihat sepanjang kehamilan.

Antara nutrisi yang diperlukan :

1. Asid folik
2. Kalsium
3. Zat besi
4. Iodin
5. Zink
6. Vitamin C
7. Omega 3

Carilah makanan yang membekalkan nutrisi ini, terutamanya sayur-sayuran yang berwarna. Jika sukar, carilah suplemen jenama yang sesuai.

#HealthDrZubaidi

Baiklah, di sini saya ingin mengajak anda semua mengenal vitamin-vitamin Shaklee yang sesuai untuk ibu hamil.

🌺SET HAMIL SHAKLEE PALING LARIS 🌺

✅Senarai vitamin dan kepentingan set hamil Shaklee:

❤️Ostematrix: Vitamin Ostematrix ini membantu top up kalsium yang mengurang semasa hamil dan membantu mengelak daripada kekejangan kaki, sejuk kaki dan lenguh sendi yang selalu dialami oleh ibu-ibu hamil. Selain itu, Ostematrix yang kaya dengan kalsium ini juga dapat membantu mengelak sembelit atau buasir terutamanya kepada ibu-ibu hamil.

❤️Omega Guard: Vitamin minyak ikan merah laut dalam ini membantu mengawal kolestrol dalam darah dan mengelak kenaikan berat badan secara mendadak. Selain itu, Omega Guard juga membantu mencerdaskan minda bayi dalam
kandungan dan mencantikkan pembentukan mata dan kulit bayi.

❤️Vitamin C Sustained Release: Vitamin ini meningkatkan immunisasi ibu dan bayi semasa hamil, mencantikkan dan mencerahkan kulit ibu dan bayi dalam kandungan. Selain itu, vitamin C juga mengelak daripada kulit sensitif.

❤️BComplex: Kandungan acid folic membantu mengelak kecacatan janin dan kerosakan bifida. Selain itu, vitamin B Complex juga membantu mengurangkan simptom kecacatan bayi atau bayi bermasalah.

❤️Vitalea: Merupakan multivitamin untuk top up zat dan nutrisi yang ibu hamil perlukan seharian. Vitalea Shaklee ini juga membantu mengelak HB rendah, masalah lemah dan lesu badan ketika hamil. Pendek kata, ibu hamil lebih bertenaga jika diambil setiap hari.

❤️ESP: Membantu pembentukan sel-sel tubuh bayi. ESP juga dapat mencantikkan kulit bayi dan si ibu. Selain itu, dapat menguatkan rahim ketika hamil serta mengelak koyakan perenium terlalu besar ketika bersalin kerana otot lebih kuat.

Set ni sesuai diamalkan bermula trimester 1, trimester 2 & trimester 3. Boleh teruskan hingga bersalin. Jadi tak perlu risau kata dah bersalin tapi vitamin masih banyak. Masih boleh makan tau.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Pengedar Shaklee Sabah, Pengedar Shaklee Sarawak, Pengedar Shaklee seluruh Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

Saya pengedar sah Shaklee. Seluruh Sabah. Seluruh Sarawak. Seluruh Malaysia. COD KAWASAN SANDAKAN dan
pos seluruh Malaysia menggunakan poslaju GDEX dan CITYLINK, Pos Malaysia.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Saya pengedar sah Shaklee Sandakan/Beluran/Telupid. Seluruh Sabah. Seluruh Malaysia. COD SANDAKAN AREA dan #posseluruhmalaysia menggunakan poslaju gdex dan citylink, pos Malaysia

Read more...

Pengedar Shaklee Sandakan: 11 KEBAIKAN ZINC COMPLEX

11 KEBAIKAN ZINC COMPLEX

1. Meningkatkan sistem imun - membantu pengeluaran kelenjar thymus yang mengeluarkan T-cells untuk menentang cancer dan menghalang infection penyakit.

2. Diabetis - membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin

3. Kanser prostat - pengambilan zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%

4. Ovulasi wanita - wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus membantu mengembalikan daya ketahanannya

5. Memperbaiki radang kulit - Pengambilan zinc dapat memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat

6. Jerawat - Zinc bertindak dengan mengawal selia jumpah testosteron dalam badan yang memainkan peranan dominan dalam menyebabkan jerawat. Zinc juga menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat

7. Mengekalkan deria bau - Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif

8. Kemampuan seks lelaki - zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma

9. Gugur rambut / botak -
zinc mengaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel. Ini dapat memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel

10. Membentuk kolagen - Zinc membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku, kulit dan organ.

11. Penyembuhan luka yang cepat - zinc mempercepatkan pemulihan luka luar dan dalam dan memperbaiki alergik

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

3 FUNGSI UTAMA YOUTH EYE TREATMENT

on Tuesday, 28 May 2019

3 FUNGSI UTAMA YOUTH EYE TREATMENT

💖 MENGEMBALIKAN (RESTORE)
- Peptide Blend unik mengembalikan sistem isyarat kulit dan menyokong penghasilan kolagen
- Melembapkan dengan mengekalkan air pada kulit
- Menyerap sehingga 1,000 x beratnya di dalam air untuk melembapkan

💖 MENGURANGKAN (REDUCE)
- Mengurangkan garis-garis halus, kedutan, kedutan di sisi luar lipatan mata, sembap dan lingkaran hitam

💖 MENYEGARKAN (REFRESH)
- Cooling tip merangsang peredaran mikro untuk :
i) mengekalkan mata yang segar
ii) mengurangkan kemerahan di bawah mata
iii) mengurangkan mata yang sembap

Dengan penggunaan 2x sehari, sel kulit di bawah mata akan dapat nutrien yang secukupnya. Bila krim disapu ke atas kulit, ia akan meresap ke dalam kulit dan seterusnya ke dalam sel.

Mengapa mesti memilih skincare Youth Shaklee?

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Setanding Kualiti

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Sarawak, Shaklee Malaysia,  Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

Read more...

13 KELEBIHAN GARLIC COMPLEX SHAKLEE

on Monday, 20 May 2019

13 KELEBIHAN GARLIC COMPLEX SHAKLEE

🍄 Meningkatkan tahap sistem penghadaman dan fungsi jantung yang baik

🍄 Merupakan antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk mempertingkatkan sistem imun badan

🍄 Membantu atasi masalah alergi

🍄 Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser, gastrik dan ketidakhadaman.

🍄 Menstabilkan tekanan darah tinggi

🍄 Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam badan

🍄 Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan

🍄 Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah

🍄 Mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari

🍄 Membantu mengurangkan risiko kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine

🍄 Garlic merupakan antioksida yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser

🍄 Membantu menangani organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan bronkitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

🍄 Mampu melawan bakteria

Semoga perkongsian tentang kelebihan garlic ini dapat memberi manfaat kepada semua.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Sarawak, Shaklee Sarawak, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

18 KELEBIHAN ALFALFA SHAKLEE

Salam sejahtera semua pengunjung blog saya. Hari ni kita lihat kelebihan Alfalfa Shaklee pula ya. Semoga perkongsian saya ini dapat membantu anda semua.😊😊😊

18 KELEBIHAN ALFALFA SHAKLEE

✔️Legakan sakit-sakit sendi dan belakang.
✔️Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.
✔️Memberi kelegaan semasa period.
✔️Membantu masalah arthitis
✔️Membantu masalah athma
✔️Mencuci usus bagi membuang toksik
✔️Membantu membuang angin dalam badan
✔️Membantu mencuci buah pinggang
✔️membantu masalah kencing kotor
✔️Meneutralkan asid dalam badan
✔️Membantu masalah keputihan pada wanita.
✔️Membesar dan menegangkan payudara.
✔️Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri.
✔️Memulihkan urat selepas bersalin.
✔️Milk booster.
✔️Membantu masalah penghadaman dan pencernaan.
✔️Meningkatkan stamina lelaki dan wanita.
✔️Membantu melegakan masalah sembelit.

Bestkan Alfalfa ni. Ada orang kata Alfalfa ni jamu moden. Ni nak kongsilah dengan anda semua, saya ada customer konsisten Alfalfa ni. Belum habis sebotol makan Alfalfa dia tanya Alfalfa ni ketatkan tut wanita ka sebab bila dia bersama suami, rasa macam malam pertama pula katanya sambil ketawa 😍😍😍..tapi jangan percaya apa saya kata ni tau 😂😂 Sendiri cuba sendiri dapat rasa perbezaannya.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Sarawak, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

7 kebaikan ESP Shaklee

on Sunday, 19 May 2019

Apa itu ESP❓

Mesti ramai yang ingin tahu kan? Ada yang ingat ESP Shaklee ni susu. Kurang tepat sebenarnya. ESP Shaklee ini adalah suplemen protein dan protein dalam ESP Shaklee ini sangat berkualiti tinggi.

Nama panjang dia Mixed Soy Protien Isolate Powder with Vanilla Flavour .

7 kebaikan ESP Shaklee:

1. Esp untuk Kulit
* Mengekalkan kulit muda dan sihat.
* Memudarkan dan menghilangkan kulit berparut, bekas jerawat dan strechmark.
* Mencerahkan kulit satu badan. Kulit lebih berseri tak kusam.
* Menganjalkan dan menegangkan kulit termasuk payudara dan punggung.
* Memperbaiki kulit berminyak dan juga kering.
* Memudarkan jeragat.
* Memulihkan kedutan pada kulit.
* Melambatkan proses penuaan kulit.
* Mempercepatkan proses penyembuhan luka.
* Kuku juga lebih cantik dan sihat. Tak mudah patah atau berkupik kulit di sekitar.

2. ESP untuk Kesihatan
* Meningkatkan sistem imunisasi tubuh.
* Memperbaiki migrain dan insomnia.
* Membantu mengurangkan paras kolesterol.
* Membantu merendahkan bacaan diabetes dengan menstabilkan paras glukosa.
* Mencegah osteoporosis, tulang reput atau rapuh. Di dalam ESP ada kandungan kalsium juga cuma tak banyak macam dalam Ostematrix Shaklee.
* Membantu mengelakkan penyakit jantung.
* Menghalang pembentukan batu karang yang kebiasaannya dialami oleh orang lelaki.
* Kandungan asid amino penting bagi membantu membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.

3. ESP untuk Rambut
* Melambatkan proses rambut yang beruban.
* Memperbaiki dan mengawal rambut gugur. Protein dalam ESP akan membantu menguatkan rambut.

4. ESP untuk Tenaga
* Memberi dan membekal tenaga segera kepada tubuh. Tubuh tak mudah berasa letih dan mengantuk sebaliknya berasa lebih cergas.

5. ESP untuk Lelaki
* Memulihkan dan menjaga kesihatan fungsi prostat lelaki.

6. ESP untuk Memori
* Membantu menguatkan memori dan ingatan serta lebih fokus.

7. ESP untuk Cegah Kanser
* Genistein yang ada di dalam kacang soya berkeupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah perebakan sel-sel kanser.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Sarawak, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

Apa fungsi leucin dalam Cinch Shaklee?

on Wednesday, 15 May 2019

Salam kepada pembaca semua. Kali ni mari kenal dengan satu lagi vitamin dalam Shaklee iaitu CINCH. Kenapa ramai orang suka minum cinch terutamanya yang mau membina otot dan yang mau kurangkan inci badan.

Cinch Shake Mix Shaklee ni memang kalau diminum dapat mengenyangkan dan juga dapat membantu MENURUNKAN BERAT BADAN 😍😍😍

Cinch Shake Mix Shaklee merupakan minuman formula proprietari yang dipertingkatkan dengan leucin.

Shaklee menggunakan pengalaman penuh selama lebih 50 tahun dalam dunia nutrisi untuk membangunkan formula Cinch Shake dengan harapan penurunan berat badan menjadi lebih mudah dan selamat.

APA ITU LEUCIN?
APA FUNGSI LEUCIN?

Leucin merupakan asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh. Ia merupakan satu-satunya asid amino yang boleh merangsang sintesis protein otot.

Cinch Shake Mix Shaklee yang diperkasa dengan leucin terbukti mampu mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak dan menghilangkan lemak, berat dan inci.

Apa lagi yang kebaikan Cinch Shake Mix Shaklee ni?

1 gelas CINCH SHAKE MIX akan membekalkan anda 24 gm protein, 24 jenis vitamin dan mineral dan 6 gm serat larut.

Minuman yang sesuai untuk pesakit diabetes keran indeks glisemik yang rendah (22).

Mengekalkan tahap gula dalam darah pada tahap yang normal dan mengekalkan tenaga.

Memberikan bentuk badan yang langsing bagi wanita dan rapi untuk lelaki.

Memberikan rasa lebih anggun dan unggul.

Memberikan rasa lebih bertenaga.

Meningkatkan keyakinan diri.

Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh.

Jadi, tunggu apa lagi. Jom dapatkan vitamin anda hari ini 😊😊😊.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

Pengedar SHAKLEE Sandakan: SET KECANTIKAN SHAKLEE

Hari ni kita belajar pula tentang ilmu cantik2😂😂. Cantik dalam itu sudah tentunya perlu kan..cantik luar itu satu bonus. Jom tengok set kecantikan Shaklee.

SET KECANTIKAN SHAKLEE👇

🐣 VITAMIN E (tahan 4 bulan 120 biji)

🔸Mengecilkan pori-pori wajah.
🔸Memperlahankan proses penuaan kulit.
🔸Mengawal kolestrol.
🔸Mengawal minyak.
🔸Menghilangkan parut.
🔸Mencerahkan wajah.
🔸Meningkatkan kelembapan kulit.
🔸Sangat bagus untuk memudarkan parut.
🔸Menjadikan pemakainya awet muda.
🔸Membantu peredaran darah dan membaiki tisu.
🔸Sangat baik untuk PMS.
🔸Membantu meningkatkan tahap kesuburan lelaki dan wanita (suami isteri).
🔸Baik untuk kesihatan kulit dan rambut.

🐣 VITAMIN C (tahan 6 bulan 180 biji)

🔻Membentuk kolagen dalam kulit.
🔻Menegangkan kulit muka.
🔻Mencerahkan kulit.
🔻Melambatkan proses penuaan.
🔻Menghalang pembentukan jerawat.
🔻Atasi jeragat.
🔻Meningkatkan sistem imunisasi badan.
🔻Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
🔻Mengatasi masalah gusi berdarah.
.
🐣 ESP (tahan 2-3 bulan 850g)
-
🔺Kulit jadi lebih anjal dan gebu.
🔺Pudarkan parut.
🔺Mengawal pertumbuhan jerawat.
🔺Menguatkan akar rambut.
🔺Mengurangkan keguguran rambut.
🔺Mempertingkatkan fungsi hormon wanita.
🔺Kulit jadi lebih tegang dan sihat.
🔺Menghalang penyakit batu karang.
🔺Kekalkan tenaga utk jangka masa panjang.
🔺Sentiasa kenyang.
🔺Sesuai utk mereka yg ingin turunkan berat.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008
Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...

TIPS ELAKKAN PERFOMANCE DRINK BEKU / BERKETUL-KETUL

on Wednesday, 8 May 2019

TIPS ELAKKAN PERFOMANCE DRINK BEKU / BERKETUL-KETUL

Performance drink shaklee ni tak ada artificial preservatives.

Jadi, performance drink nitmudah ja serap moisture lalu berketul-ketul.

Jadi, caran untuk elak dari ketul-ketul tu ialah:

✅ tebuk lubang kecil di cover lid tu
✅ kemudian masukkan dalam peti ais

Mau kongsikan video/gambar tapi blog makcik ni problem sikit. Tak dapat upload image. Kalau tengok gmbr lagi senang nak faham 😊😊😊..tapi kalu korang mau lebih tau. Klik ja link di bawah ni untuk wasap makcik 😀.

http://www.wasap.my/60198968008

Nak order twinpack combo performance drink bulan ramadhan ni? Boleh saja.

Mari datang rapat2. Off 10% tau.

Hurry up!! Sempat lagi nak sampai bulan ramadhan ni.

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

Read more...

4 kelebihan ESP SHAKLEE

on Sunday, 5 May 2019

Salam sejahtera semua. Kali ni mau kongsikan 4 kelebihan ESP. Nah, jadi bagi kamurang yang belum tahu atau masih samar-samar, ESP ni sebenarnya semua boleh minum tau.

KELEBIHAN ESP UNTUK KECANTIKAN.

💥 Menjadikan kulit jadi lebih cerah, anjal dan gebu
💥 Mengurangkan masalah parut gelap atau berlubang
💥 Mengatasi masalah kulit terlalu kering / oily
💥 Menjadikan kulit lebih halus dan lembut
💥 Mengawal masalah pertumbuhan jerawat
💥 Menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut
💥 Mengekalkan tenaga untuk jangka masa panjang

KEBAIKAN ESP DARI SUDUT KESIHATAN.

💥 Meningkatkan sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan
💥Menguatkan rahim terutama yang pernah mengalami keguguran
💥 Mengelakkan kerapuhan tulang
💥 Memelihara kesihatan jantung
💥 Membantu pembentukan sel-sel baru
💥 Membantu merendahkan bacaan gula dengan menstabilkan paras glukosa

KHASIAT ESP UNTUK MASALAH GASTRIK

💥 Mengurangkan keasidan dalam perut
💥 Memgelakkan hakisan dinding perut
💥 Membaiki tisu-tisu perut yang telah terhakis

KELEBIHAN ESP UTK IBU MENGANDUNG

💥 Meningkatkan imuniti badan ibu mengandung
💥 Mengawal berat ibu mengandung dan mengawal paras gula dalam darah
💥 Membantu pembentukan otot dan otak bayi
💥 Membantu menjadikan kulit bayi dan ibu lebih cantik dan gebu
💥 Membantu ibu yang mengalami morning sickness dan alahan yang teruk
💥 Bantu untuk kekal bertenaga

Mengapa mesti memilih Shaklee?

✔ Mendapat Kelulusan KKM

✔ Tiada Kesan Sampingan

✔ Terbukti Berkesan

✔ Terbukti Semulajadi

✔ Terbukti Selamat

✔ Harga Mampu Milik

===========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ 

Taip ke 019 8968008

Atau klik ja link di bawah untuk wasap 👇
http://www.wasap.my/60198968008

COD Shaklee Bandar Maju, COD Bandar Indah, COD Shaklee Bandar Kim Fung, COD Shaklee Bandar Prima, COD Shaklee IJM, COD Shaklee Bandar Labuk, Shaklee Sandakan, COD Shaklee Taman Sejati Ujana, Shaklee Sabah, Shaklee Malaysia , Pengedar Shaklee Sandakan, Pengedar Shaklee Beluran, Pengedar Shaklee Telupid, Pengedar Shaklee Ranau, Pengedar Shaklee Tenom, Pengedar Shaklee Lahad Datu, Pengedar Shaklee Tawau, Pengedar Shaklee Kuching.

EMAIL : dettis2016@gmail.com

IG : missdettis

Kesihatan Itu Kekayaan

Agen Shaklee Anda🌹
*Dettis Muslin* 
dettismuslin.blogspot.com

PENAFIAN :

Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Read more...