Kenali Meal Shakes

on Saturday, 16 April 2016

Salam kepada semua pembaca. Orang kata tak kenal maka tak cinta. Maka dengan itu, di sini saya kongsikan kepada anda fakta tentang Meal Shakes SHAKLEE ni. Dah baca, dah kenal tentu rakan pembaca juga akan turut jatuh cinta dengan Meal Shake sama seperti saya(penulis) sekarang ni.

Mealshake berasaskan soya dan selamat untuk G6PD.  Selain tu kedua-duanya bertindak sbg anti-oksidan bagus utk g6pd..
Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah  lemak dan rendah-glycemic. Selain itu rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda. 

Siapa yang perlukan Meal Shakes? 

Basically, ia sesuai untuk semua kanak-kanak berusia satu tahun ke atas terutamanya yang kurang selera makan ,g6pd atau yang sembelit atau pun kanak-kanak obese. Juga sesuai utk sesiapa sahaja ( Ibu-ibu mengandung,menyusu,pesakit-pesakit dalam proses pemulihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat) especially yang tak gemarkan supplemen dalam bentuk tablet kerana Meal Shakes ni datang dalam bentuk serbuk,dibancuh jadi minuman yang lazat.

Meal Shakes ni juga bagus untuk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan..

6 fakta menarik tentang Mealshakes:

1. Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.
Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
 Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

~ Rasa yang lazat digemari tua dan muda.Minuman lazat dengan fruktosa semulajadi,nutrien yang perlu untuk badan,tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan.

Jadi sekarang anda dah mengenali apa itu Meal Shakes. Siapa yang sesuai minum. Dapatkan vitamin dari pengedar sah Shaklee sahaja.

Hubungi saya 0198968008(Dettis)
Rakan kesihatan anda
Konsultasi PERCUMA

#sihat itu nikmat
#kesihatan itu kekayaan
#ke arah hidup lebih sihat

0 comments:

Post a Comment