Punca Eczema dan Vitamin yang Sesuai

on Saturday, 9 April 2016

Antara punca seseorang mempunyai masalah eczema, allergy dan alahan adalah kerana kurangnya daya tahan di dalam diri. Badan tidak cukup kuat untuk menahan serangan kuman dan bakteria yang menyerang. Ini menyebabkan badan menjadi terlalu sensitif dan senang untuk gatal-gatal dan terkena penyakit.

Jadi, untuk menyelesaikan masalah eczema, allergy dan alahan, badan perlu dikuatkan  dengan cara mengambil supplemen tambahan. Antara vitamin dan supplemen Shaklee yang sesuai untuk atasi masalah eczema, allergy dan alahan adalah seperti berikut;

��Vitamin C
Vitamin C adalah bahan terpenting untuk mengatasi masalah eczema, allergy dan alahan. Ini kerana ketika badan diserang penyakit alahan, badan anda akan membebaskan bahan kimia yang dikenali sebagai histamine. Histamine ini akan menyebabkan tubuh diserang ruam, gatal-gatal, bersin dan berbagai penyakit alahan sekunder yang lain. Vitamin C pula akan membantu untuk mengawal penghasilan histamine di dalam badan kerana ia bertindak sebagai anti-histamine. Vitamin C juga membantu menguatkan sistem imun tubuh badan dan mempercepatkan penyembuhan tisu.

��Vitamin B – Complex
Penghidap eczema, allergy dan alahan cenderung untuk merasa tertekan berbanding seseorang yang normal. Pengambilan vitamin B- complex akan membantu menghilangkan rasa tertekan kerana ia bertindak sebagai anti – stress. Selain itu, vitamin B – complex juga membantu anda membersihkan ruang pernafasan, memelihara sistem saraf, membina protein di dalam badan dan membantu pengeluaran antibodi.

��GLA Complex
GLA adalah asid lemak yang dikenali sebagai omega 6. Sebagai penghidap eczema, allergy dan alahan, pengambilan GLA akan membantu untuk mengurangkan risiko eczema kerana ia akan menguatkan sistem imun badan dan menjaga kesihatan kulit. Kulit akan jadi cantik dan kuat amalan pengambilan GLA.

��Alfalfa
Alfalfa mengandungi banyak khasiat klorofil di mana ia mengurangkan sakit resdung dan mengurangkan keradangan yang di sebabkan resdung, selsema, gegata, eczema dan allergy.

��Soya Protein ( ESP )
Salah satu sebab kenapa tubuh selalu diserang eczema, allergy dan alahan adalah kerana tisu-tisu yang ada pada tubuh adalah tisu-tisu yang tidak sihat. Vitamin dan supplemen protein.

Tanya saya lanjut :
sms/whatsapp 0198968008
Rakan kesihatan anda

0 comments:

Post a Comment